کشتارگاه شترمرغ

کشتارگاه شترمرغ
کشتارگاه شترمرغ
۴.۴- ۵

در کشتارگاه شترمرغ ، از مزرعه پرورش شترمرغ ، شترمرغ های پروار شده ذبح میگردند و الزاما باید شرایطی را رعایت نمود و در اینجا برخی نکات مهم برای آشنایی توضیح داده می شود. و همچنین خواهیم دید که نکات بهداشتی یک کشتارگاه شترمرغ با بهداشت جوجه کشی شترمرغ و پرورش شترمرغ متفاوت است.

کشتارگاه شترمرغ باید دارای مکان های زیر باشد:

  • تمیز کردن صندوق های شترمرغ و وسایل حمل ونقل
  • تمیز کردن وسایل حمل گوشت

در کشتارگاه شترمرغ وجود این مکان ها گاهی اوقات اجباری نمی باشد در صورتی که این عمل تمیز کردن تحت نظارت سرویس های دامپزشکی در جای دیگری صورت بگیرد .

نحوه ی کار کشتارگاه شترمرغ

بهداشت افراد پرسنل، مکان ها و وسایل

افرادی که فعالیتشان در جایی است که گوشت شترمرغ حمل یا بسته بندی می شوند و یا سرو کارشان با گوشت های تازه خام یا بسته بندی شده است می بایستی سر کفش های تمیز داشته باشند که به راحتی تمیز شوند و لباس کارشان هم رنگ روشن داشته و تمیز باشد .

افرادی که سروکارشان با گوشت تازه است باید در اول هر روز کاری لباس های تمیز پوشیده و حتی اگر لازم شد در طول روز لباسشان را عوض کنند و دستهایشان را در طول روز چند بار بشویند و ضد عفونی کنند .

همیشه باید قبل از آغاز کار این شستشو انجام شود و بعد از هر بار رفتن به توالت هم انجام شود .

  • اگر کسی در تماس با گوشت آلوده یا حیوانات مریض بود باید بازوها و دست هایش را بلافاصله با آب گرم بشوید و ضدعفونی کند .
  • سیگار کشیدن در سالن هایی که گوشت از آنها عبور می کند و مکان های کاری و ذخیره ی گوشت ممنوع است .
  • هیچ حیوانی به جز دام های کشتاری نباید وارد کشتارگاه شود.
  • معدوم کردن حشرات و جوندگان به طور دائم باید انجام گیرد.
  • ادوات و تجهیزاتی که برای کار کردن با حیوان تازه یا گوشت به کار رفته اند باید همیشه در وضعیت پاکیزه و خوبی نگهداری شوند . این تجهیزات باید در آغاز و پایان روز کاری و حتی در طول روز شسته و ضد عفونی شوند .

بهداشت کشتار در کشتارگاه شترمرغ

  • فقط شترمرغ های زنده هستند که می توانند وارد محل کشتار شوند . حیوانات مذکور بلافاصله بعد از ورود به این مکان ها باید کشتار شوند . خون گیری باید کامل باشد و باید طوری باشد که خون محلی غیر از کشتارگاه را نتواند آلوده کند .
  • عمل پرکنی باید بلافاصله و کامل باشد .

خارج کردن امحاء و احشا شترمرغ

  • در کشتارگاه شترمرغ خارج کردن امحاء و احشا باید پس از کشتار بلافاصله و تحت شرایط زیر انجام شود :

الف) باید حیوان کشتار شده طوری باز شود که داخل شکم و اعضاء قابل رویت باشد . به این منظور اعضای مورد بازدید ، باید از لاشه جدا یا به آن چسبیده باشند . در صورت جدا شدن باید همراه با لاشه ی سرد باشند .

ب) بعد از بررسی آن ، باید بلافاصله اعضا خارج شوند و از لاشه شترمرغ جدا گردند و قسمت هایی که برای انسان قابل استفاده نیستند باید بلافاصله جدا شوند .

ج) تمیز کردن لاشه شترمرغ با انبر یا دستمال ممنوع می باشد .

انجام هر عملی روی لاشه و گوشت آن قبل از بررسی دامپزشکی ممنوع است .دامپزشک حق دارد هر عملی را انجام دهد .

گوشت های ضبط شده و یا گوشت هایی که برای انسان ها مضر تشخیص داده شده غیر قابل استفاده هستند ، پرها و ضایعات بلافاصله باید به مکان هایی که برای این منظور است حمل شوند و باید با آن ها طوری کار کرد که باعث آلوده شدن گوشت های تمیز نشوند .

بلافاصله بعد از اینکه بازدید دامپزشک انجام شد و اعضا و شکم برداشته شد باید گوشت تازه ی حیوان تمیز و سرد شود . به برودت قانونی و مدت زمان ذکر شده در قانون برسد .

سرد کردن به روش غوطه ور کردن برای گوشتهای که به حالت سرد شده و تازه به بازار عرضه می گردد ممنوع می باشد .

باید بلافاصله بعد از خارج کردن امعاء و احشاء گوشت حیواناتی که به روش غوطه ور کردن سرد می شوند به طور کامل به وسیله ی دوش شستشو داده شوند و فورا غوطه ور شوند.

این کار باید به طوری انجام داده شود که شستشو کاملا سطح داخل و خارج لاشه را در بر گیرد ، که حداقل مقدار آب مورد استفاده برای این کار ۳ لیتر می باشد .

سرد کردن در کشتارگاه شترمرغ

روش سرد کردن در کشتارگاه شترمرغ به وسیله ی غوطه ور شدن به شکل زیر انجام می گیرد:

الف) لاشه از چند تشت آب یا آب یخ عبور می کند .

دائما آب درون تشت ها تعویض می شود . تنها سیستمی که قابل قبول می باشد این است که به وسیله ی روش مکانیکی لاشه در جهت مخالف داخل یک جریان آب هل داده شود .

ب) آب تشت ها در مکان ورودی نباید درجه حرارتشان از ۱۶ و در مکان خروجی از۴۰ تجاوز کند.

ج) باید درجه حرارت به شکلی باشد که گوشت در کوتاه ترین زمان درجه حرارتش بین صفر تا ۴ درجه سانتی گراد برسد .

د ) ۶۰ لیتر حداقل مقدار آبی است که برای سرد کردن به این روش نیاز داریم.

در صورتی که از چند تشت استفاده می کنیم باید در هر تشت به گونه ای جریان آب تازه و جریان آب مصرف شده تنظیم شود که مقدار آب در جریان حرکت لاشه ها در هر تشت به تشت بعدی کم شود .

در ضمن آب تازه بین تشت ها طوری توزیع شود که مقدار آب توزیع شده بین تشت ها هنگام عبور از آخرین تشت، کمتر از ۲ لیتر نباشد . آب استفاده شده برای پر کردن اولین تشت در محاسبه این مقادیر به حساب نمی آید .

ه) در اولین تشت یا اولین قسمت دستگاه لاشه ها بیشتر از نیم ساعت نباید بمانند و همچنین بیشتر از زمان لازم در بقیه قسمتهای دستگاه یا تشت نباید باقی بمانند .

دامپزشک کشتارگاه بعد از هر توقف کاری باید مطمئن شود که لاشه ها طبق ضوابط گفته شده در بالا برای انسان قابل مصرف می باشند و در غیر این صورت گوشت های غیر قابل مصرف بلافاصله باید به مکان های مخصوص حمل شوند .

د ) هر دستگاه باید هر وقت که لازم شد و همچنین در پایان هر نوبت کاری حداقل یک بار در روز کاملا خالی شده و ضد عفونی و تمیز شود .

ح)باید به طور دائم دستگاه های درجه بندی موارد زیر را کنترل و ضبط کنند .

مصرف آب دوش قبل از غوطه ور کردن حرارت آب تشت یا تشت ها در نقاط ورود و خروج لاشه ها مصرف آب در جریان غوطه ور شدن تعداد لاشه ها .

ط) کنترل های مختلف انجام شده باید نتایجشان نگهداری شود تا هر گاه دامپزشکی لازم دانست بتواند آن ها را ببیند .

ی ) تأثیرات کارکرد صحیح تجهیزات سردخانه بربهداشت بوسیله ی روش های میکروبیولوژی .

مقایسه ی آلودگی لاشه به تعداد کامل باکتری و آنتروباکتری ها قبل و بعد از غوطه ور کردن ارزیابی می شود .

در ابتدای شروع کار تجهیزات این مقایسه باید انجام شود و سپس در هنگام تعویض دستگاه ها به طور متناوب انجام شود .

باید طوری کار دستگاه های متناوب تنظیم شود که از نظر بهداشتی نتایجش رضایت بخش باشد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *