جمع آوری پوکه تخم شترمرغ

پوکه تخم شترمرغ
جمع آوری پوکه تخم شترمرغ
۴.۷- ۳

جمع آوری پوکه تخم شترمرغ در مزارع به افزایش ارزش افزوده مجموعه کمک شایانی میکند و مورد اهمیت است ،به طور کلی درصد کل تخم های گله ی شترمرغ در طول یک فصل تولید از فروردین تا اواسط مهرماه بدون نطفه هستند. به ازای هر شترمرغ ۸ تخم بوجود می آید. تخم ها باید به مدت دو هفته در دستگاه جوجه کشی قرار بگیرند و در دمای بالا و رطوبت پایین جوجه کشی قرار گرفته ، به همین دلیل فروش خود را به عنوان تخم خوراکی از دست داده اند، اما جای نگرانی نیست به دلیل اینکه  پوکه های شتر مرغ با ارزش خواهند بود و از آنها جهت تولید انواع آباژور ها ، کارهای دستی ، حکاکی و… استفاده می کنند.این نوع از تولید توسط افراد دارای مهارت و خلاق توان اقتصادی و درآمدزایی خوب و زود بازدهی را خواهد داشت.

روش صحیح تخلیه ی تخم بی نطفه در مزارع :

رعایت نکات زیر در تخلیه و جمع آوری پوکه تخم شترمرغ لازم است:

  • محلی دورتر از ساختمان جوجه کشی برای این کار مشخص کنید.
  • برای این کار از دِلِر استفاده کنید و برای بستن دِلِر قُطر سوراخ ایجاد شده نباید از ۱/۵ سانتی متر بیشتر باشد. بهترین حالت آن قطر ۱ سانتی متری است.
  • محتویات داخل تخم را درون ظرفی بزرگ ریخته و پس از تمام شدن این کار ، در چاه مربوط به لاشه ها آن را بریزید و روی آن را با آهک بپوشانید.
  • به وسیله ی یک سیم نازک ، پوسته ی داخلی تخم را از پوکه جدا کرده و آن را کامل خارج نمائید.(در این مرحله پوست به راحتی از پوکه جدا خواهد شد).
  • قسمت داخلی و خارجی پوکه را بشوئید به طوری که هیچ اثری از ترشحات و محتویات تخم روی دیواره های داخلی دیده نشود.
  • بعد از خشک شدن ، پوکه ها داخل کارتن های مُنقَسِم دار بسته بندی کنید.
  • برای خارج شدن کامل پرده های داخلی در پوکه های تخم قدیمی ، می توانید درون آن جوهر نمک ریخته و آن را شستشو دهید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *