مشکلات رفتاری در شترمرغ ها

مشکلات رفتاری در شترمرغ ها

مشکلات رفتاری در شترمرغ ها

وزش باد تند ، تراکم زیاد و دیگر مسائل ناسازگار موجب مشکلات رفتاری در شترمرغ ها می شود معمولا عارضه پر خواری به وسیله ی پرندگان خسته و یا در محیط متراکم شروع می شود . اگر این عارضه بروز کند از بین بردنش خیلی مشکل است .برای کمک کردن به حل این مشکل روش های استفاده از hubcap (وسیله ای جهت مشغول کردن شترمرغ ها ) در جایگاه نگهداری و دیگر اسباب بازی ها می باشد .

همچنین جدا کردن پرندگان و یا جایگاه نگهداری که مساحت بیشتری دارد می تواند مشکلات رفتاری در شترمرغ ها را تا حد زیادی حل کند . در پرندگانی که مدتی طولانی در محوطه ای محدود نگهداری شده اند آسمان نگاری هم که یکی از مشکل های رفتاری است مشاهده می شود .بیشتر این رفتار در شرایط آب و هوایی شمالی که در طول زمستان جوجه شترمرغ ها در جایگاه محدودی نگهداری می شوند دیده می شود. با خارج کردن آن ها از جایگاه مشکل حل می شود .

حالت تهاجمی در شترمرغ ها

در یک مزرعه پرورش شترمرغ اگر شترمرغ های نر و ماده تهاجم دارند طبیعی می باشد و این رفتار به منظور حفظ قلمرو است . شترمرغ ها حالت تهاجمی پیدا می کنند تا قلمرو خودشان را حفظ کنند .ایجاد فضای بیشتر برای شترمرغ های ماده که امکان فرار از مسیر تهاجمی نرها را داشته باشند و یا جدا سازی ساده ی آن ها در پیشگیری از بروز صدمات و حل کردن مشکل کمک می کند . از گونه های دیگر مهاجم اموهای ماده می باشند و اجازه دادن به اموها برای جهت یابی ، جداسازی اموی نر و ماده و فراهم ساختن مساحت بیشتر برای اموها از ایجاد و پیشرفت این حادثه جلوگیری می کند. رعایت نکات ذکر شده در حل ویا پیشگیری مشکلات رفتاری در شترمرغ ها ماثر خواهد بود.

جوجه کشی مصنوعی شترمرغ

ساعت تخم گذاری شترمرغ ماده معمولا بین ۴ تا ۷ بعد از ظهر است .باید کارگرها بلافاصله بعد از تخم گذاری تخم ها را جمع آوری کنند و آن ها را به محل جوجه کشی منتقل کنند .

۴۲ روز کل دوران جوجه کشی می باشد . ۳\۳۶ درجه سانتی گراد درجه حرارت دستگاه جوجه کشی ودر حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد رطوبت دستگاه است . به طور متوسط وزن تخم ۵\۱ کیلو گرم بوده وبایستی در پایان جوجه کشی حدود ۱۳ تا ۱۵ درصد وزن کاهش پیدا کند . در غیر این صورت ممکن است مشکلاتی در جوجه آوری ایجاد شود .

معمولا تخم ها را به مدت یک ماه جمع آوری می کنند و در درجه حرارت و رطوبت مناسب نگهداری می شوند و بعد تخم های بدون نطفه را از دستگاه خارج می کنند . تخم ها در روز سی و هشتم به هچر منتقل می شوند و تا زمان خروج از تخم در دستگاه باقی می مانند . بهتر است به پرنده اجازه دهیم به مدت ۶ تا ۱۲ ساعت برای خشک شدن و فعالیت نسبی در دستگاه هچر باقی بماند و سپس خارج گردد.

تاثیر سالن جوجه کشی در مشکلات رفتاری در شترمرغ ها

سالن جوجه کشی شترمرغ باید فاصله مناسبی داشته باشد تا عفونت از سالن جوجه کشی به سالن نگهداری جوجه شترمرغ ها سرایت نکند.باید حتی المکان از ورود افراد متفرقه به محیط جوجه کشی جلوگیری کرد، زیرا بهداشت سالن و دستگاه جوجه کشی خیلی مهم است . وزن جوجه ها هنگام تولد چیزی حدود ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ گرم می باشد . توسط آیودین بند ناف ضد عفونی می شود . کف سینی های هچری باید اصطکاک کافی را داشته باشد تا از باز شدن پاهای جوجه جلوگیری کند .اگر جوجه نتوانست از تخم خارج شود باید به جوجه کمک شود . این کار به تجربه ی کافی نیاز دارد و مداخله ی عجولانه سبب نتایج منفی می شود .

مشکلات رفتاری در شترمرغ ها : پرورش جوجه شترمرغ

باید جوجه ها بعد از اینکه از تخم خارج شدند درحرارت ۳۰ تا ۳۲ درجه سانتیگراد قرار گرفته شوند . این حرارت بهتر است در زیر منبع حرارتی (لامپ ، هیتر، مادر مصنوعی) برای جوجه ها مهیا شود و به جوجه ها اجازه انتخاب داده شود . اگر شرایط جوی اجازه داد می توان ۲۴ ساعت پس از خارج شدن از تخم، جوجه ها را در فضای آزاد قرار داد . باید در روزهای اولیه ، مراقبت از جوجه ها با دقت انجام شود . رعایت کامل بهداشت سالن و فراهم کردن شرایط مناسب از نظر دما و تهویه برای جوجه ها در شب .

مرگ ومیر در روزهای اولیه جوجه شترمرغ

تا سن حدود ۱۴ روزگی یکی از متداول ترین علت مرگ و میر جوجه ها عفونت کیسه زرده می باشد . انتقال این عفونت می تواند از طریق تخم ، دستگاه جوجه کشی ، مدفوع خوردن ( از طریق روده )، غذا ، بند ناف باشد . جذب نکردن به موقع کیسه زرده باعث عفونت و مرگ و میر جوجه می شود . هر نوع استرسی می تواند شرایط را برای جذب نکردن کیسه زرده و باقی ماندن در بدن جوجه و ایجاد شدن عفونت فراهم کند . از دیگر علتهای مرگ و میر در جوجه ها عفونت های باکتریایی و مشکلات فیزیکی پا هستند .

۲۴ ساعت بعد از خروج از دستگاه غذا باید در اختیار جوجه قرار گیرد . غذا باید از نظر املاح و مواد معدنی و ویتامین ها بالانس باشد و باید دارای انرژی و پروتئین بالایی باشد . یاد گیری خوردن آب و غذا چند روزی طول می کشد و این مدت زمان برای جذب کیسه زرده کافی است.برای آموزش خوردن و آشامیدن به جوجه ها قرار دادن یک جوجه بزرگتر در میان آن ها می تواند روش خوبی باشد .

جدا سازی جوجه شترمرغ های بیمار

اگر جوجه ای مریض و غیر فعال باشد باید آن ها را سریعا جدا کرد و در محیط دیگری تحت درمان قرار داد .از دیگر عوامل مرگ و میر جوجه ها تا سن ۴ ماهگی انباشته شدن اجسام خارجی مثل سنگ ، چوب و ساقه در پیش معده و سنگدان جوجه ها می باشد . هر نوع استرس مانند بالانس نبودن جیره ( از نظر مواد غذایی، مواد معدنی و ویتامینه و غیره ) نیز بیماری و عدم آرامش و سلامت پرنده می تواند موجب این مسئله شود . بنابراین باید سعی شود که حتی الامکان محیط پرنده بدون هر نوع اجسام خارجی باشد .

مشکلات رفتاری در شترمرغ ها در واکسیناسیون

یک امر الزامی در کشورمان واکسیناسیون جوجه ها علیه بیماری نیوکاسل است . در ایران بعضی از مزارع تلفات ناشی از این بیماری را گزارش کرده اند . جوجه ها به بیماری آنتروتوکسمی نیز حساس می باشند . توصیه می شود جوجه علیه این بیماری واکسینه شود . عامل اصلی این بیماری استرس است ( تغییرات جیره، حمل و نقل ،ترس ، تراکم جوجه ها و…) و غیر واگیر می باشد. جوجه ها به سرعت رشد می کنند و وزنشان در سن یک ماهگی حدود ۳ تا ۶ کیلوگرم است .

تغییر فضا در سن یک ماهگی جوجه شترمرغ

باید فضای بیشتری با افزایش سن جوجه ها در اختیارشان قرار داد. باید گردشگاه جوجه ها دارای سایبان بوده و بهترین انتخاب به عنوان بستر خاک می باشد . برای راحت بودن در شستشو و ضد عفونی کردن سقف بهتر است از جنسش از بتن باشد . به عنوان منبع حرارت در بعضی مزارع از سیستم حرارت زیر زمینی استفاده می شود . این کار باعث گرمی بستر وآرامش داشتن پرنده و کم شدن تلفات ناشی از عفونت کیسه زرده می شود .

سه ماهگی جوجه شترمرغ

جوجه ها در سن سه ماهگی نسبتا مقاوم هستند و تلفات کم می شود . بیشتر تلفات بعد از سن سه ماهگی ناشی از مسائل فیزیکی است . جوجه ها از سن سه ماهگی تا پایان یک سالگی (زمان کشتار ) در فضاهای محصور نگهداری می شوند . حداقل ۵۰ متر مربع فضای گردشگاه به ازای هر پرنده در اختیارشان قرار می گیرد . ۵ متر مربع هم فضای سایبان برای هر پرنده می باشد . پس پرندگان بعد از سن سه ماهگی نیاز به فضای بسته نخواهند داشت . پرندگان بعد از سن سه ماهگی در برابر سرما و گرما مقاوم هستند . بعد از سن یک سالگی پرندگانی که به عنوان مولد انتخاب می شوند از جیره های نگهداری استفاده می کنند .

مشکلات رفتاری در شترمرغ ها

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *