گوشت شتر مرغ

گوشت شتر مرغ

گوشت شتر مرغ بسیار لذیذ بوده که با توجه به خواص و ویژگی های منحصر به فردش در سالهای اخیر با توجه به گسترش پرورش و جوجه کشی شترمرغ وارد سبد غذایی ایرانیان شده است. در این مقاله به بررسی ویژگی ها و خواص گوشت شترمرغ خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.

احتمالا برای شما جالب باشد
arrow_forward adjustخواص تخم شترمرغ
adjustخواص روغن شتر مرغ
adjustروغن شترمرغ خوراکی

چرا باید گوشت شتر مرغ مصرف کنیم ؟

یکی از دلایلی که مصرف گوشت شتر مرغ به شدت توصیه می شود این است که گوشت این حیوان با حیوانات شکاری تفاوت بسیاری دارد ، میزان چربی پائین ، ترکیب مناسب آمینو اسید ها و درصد بالای آمینو اسید های اشباع و غیر اشباع میزان بالای اسید لینولنیک ، میزان آهن بالا ، دارا بودن مواد معدنی ضروری مانند  روی، منیزیم و ویتامین‌های B1، B2 و نیاسین همه از دلایلی برتری گوشت شتر مرغ نسبت به دیگر گوشت های قرمز می باشد.گوشت این پرنده مزاجی گرم و خشک دارد و نکته مهم دیگری که در این گوشت پیدا می شود، ویتامین E است که یکی از موثرترین آنتی اکسیدان های طبیعی است.

به دلیل خواص رژیمی و ترکیبات شیمیایی مناسب گوشت شترمرغ، این محصول به بیمارانی که به تازگی بهبود یافته اند ، ورزشکاران به خصوص افرادی که دارای فعالیت طولانی‌مدت هستند (شناگران، دوچرخه‌سواران، پهلوانان، دوندگان ماراتن) توصیه می‌شود.

همچنین مصرف گوشت شترمرغ برای افرادی که مبتلا به ناراحتی‌های قلبی، فشارخون بالا و در حال رژیم غذایی هستند نیز پیشنهاد میگردد.

 

گوشت شتر مرغ

ساختار و طعم گوشت شتر مرغ

طعم گوشت شتر مرغ بسیار شبیه به گوشت گوساله است و سالم ترین گوشت قرمز می باشد و با این‌که طعم و ساختار آن به گوشت گوساله شبیه است اما دو سوم چربی کمتری نسبت به آن دارد و به دلیل سطح کلسترول پایین و پروتئین و آهن بالا، گوشت این پرنده به عنوان یک جانشین رضایت‌بخش برای گوشت قرمز، خریداران زیادی را به خود جلب کرده است.طعم گوشت شترمرغ خاص وقابل تشخیص است و در مقایسه با انواع گوشت‌ها هضم ‌پذیر و نرم‌تر است و احتیاج به زمان پخت بالایی ندارد. همچنین به خاطر مزه خاصش احتیاجی به آماده‌سازی و افزودن ادویه‌های تند ندارد.

تنوع قیمت و عرضه گوشت شترمرغ

در حال حاضر گوشت شترمرغ به چند صورت عرضه می گردد:

  • گوشت با استخوان .که البته در حجم زیاد (مثلا ۸ تا ۱۲ کیلو و بالاتر) بفروش میرسد و قیمت مناسب تری دارد.
  • گوشت ران بی استخوان . که قیمت بالاتری داشته ولی بدون استخوان است و بافت گوشت نیز ماهیچه خواهد بود.
  • بخش کمی از گوشت به اسم فیله و یا مغز ران بفروش میرسد که بالاترین قیمت را داشته و بسیار لطیف است و در لطافت هم طراز گوشت گوسفند و حتی از ان هم لطیفتر است.
  • بال شترمرغ نیز اندکی گوشت دارد که بسیار هم لذیذ و خوش طعم است ولی مشروط به انکه با استخوان بال همراه طبخ گردد.
  • بد نیست بدانید که گردن شترمرغ گوشت لطیف و لذیذی دارد و بخصوص برای انواع خورشت یا چلو گوشت و حتی ابگوشت مناسب بوده و اگر اندکی دنبه گوسفند به ان اضافه کنید ابگوشت بی نظیری خواهید داشت.

همیشه در نظر داشته باشید گوشت هر حیوانی بسته به جیره غذایی مصرف شده دارای طعم و مزه میشود . تولید کنندگان با انتخاب جیره مناسب در عرضه گوشت خوش طعم سهم بسزایی دارند. حتی در لطافت گوشت میتوانند اثر گذاری مناسبی را ایجاد نمایند و با انتخاب جیره مناسب مشتریان بیشتری را جذب کنند.

مزاج گوشت شتر مرغ

همانطور که میدانید در طب سنتی برای سلامتی مصرف گوشت با طبع گرم توصیه شده است . گوشت شترمرغ یک گوشت گرم به حساب می آید ولی خواص این گوشت مانند گوشت های سفید است و از این بابت به افراد با سن بالای ۴۰ سال و افراد دارای رژیم غذایی توصیه می گردد.

طبخ گوشت شترمرغ

طبخ گوشت شترمرغ تفاوتی با گوشت گوسفند و یا گوساله ندارد، بطور تقریبی می توان گفت چیزی بین این دو گوشت است. بافت گوشت شترمرغ از گوسفند درشت تر و از گوساله ریزتر است . البته کلسترول شترمرغ از هر دو گوشت دیگر پایین تر بوده به همین دلیل مصرف این گوشت قابل توصیه به همه سنین میباشد.

طبخ گوشت شتر مرغ

نکته مهم در طبخ این گوشت این است که شما هر نوع غذا و یا کباب با گوشت های گوسفند یا گوساله طبخ می کنید با گوشت شترمرغ هم قابل طبخ بوده و از طعم و مزه خوبی برخوردار است.

هر نوع ادویه که با طبع شما سازگاری دارد می توانید در زمان طبخ گوشت این پرنده استفاده کنید و از طمع و مزه آن در زمان صرف کردن لذت ببرید.
انواع خورشت های ایرانی و یا کباب کوبیده و یا کباب برگ و…… آبگوشت ، تاس کباب ، ماکارونی و……. با گوشت شترمرغ قابل طبخ و لذیذ خواهد بود.

یک توصیه : از گردن شترمرغ به همراه کمی دنبه گوسفند آبگوشت بسیار لذیذی قابل طبخ خواهد بود.

جگر شترمرغ

همچنین جگر شتر مرغ و قلب آن نیز از کیفیت بالایی برخوردار است و برخی از قسمت های گردن شتر مرغ نیز از محبوبیت خاصی برخوردار است. ساختار گوشت شترمرغ عضلانی می باشد و به راحتی از استخوان بافت رابط جدا می‌شود. اگرچه به خاطر طعم و رنگ قرمزش با گوشت گاو قابل مقایسه است، اما این گوشت قرمز به تردی گوشت مرغ می باشدو دارای فیبرهای ماهیچه‌ای کوتاه است.

> دل و چگر شترمرغ

درمان کم خونی با گوشت شتر مرغ

به دلیل اینکه گوشت شترمرغ، آهن مناسبی را برای افراد کم خون و زنان باردار فراهم می کند و میزان آهن این گوشت تقریبا به اندازه گوشت گاو و بسیار بیشتر از گوشت مرغ است.آن را برای افراد کم خون نیز توصیه می کنند. گوشت شترمرغ با عالی ترین نوع گوشت گوساله یعنی فیله قابل مقایسه است و اغلب به صورت کبابی و استیک استفاده می شود.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *