جوجه کشی مصنوعی شتر مرغ

جوجه کشی مصنوعی شترمرغ
جوجه کشی مصنوعی شتر مرغ
5- 1

جوجه کشی مصنوعی : شترمرغ ها بین ساعت4 تا 7 عصر تخم گذاری می کنند که بلافاصله بعد از تخم گذاری باید کارگر تخم ها را جمع آوری نماید و به محل جوجه کشی منتقل کند. دوره ی جوجه کشی مصنوعی شتر مرغ 42 روز می باشد. همچنین درجه حرارت دستگاه جوجه کشی 36/3 درجه ی سانتی گراد و رطوبت حدود 20 تا 25 درصد می باشد. وزن هر تخم متوسط حدودا 1/5 کیلوگرم است و در پایان دوره ی جوجه کشی باید تقریبا 13 تا 15 درصد از وزن تخم ها کاهش پیدا کند.

آموزش جوجه کشی مصنوعی شترمرغ

تخم ها به مدت یک هفته جمع آوری و در درجه حرارت و رطوبت مناسب نگهداری شوند و بعد از آن تخم های بی نطفه از دستگاه خارج می گردد. در سی و هشتمین روز تخم ها را به هچر منتقل می کنند و تا زمان خارج شدن از تخمش در دستگاه می مانند.برای خشک شدن و فعالیت پرنده ، بهتر است به او اجازه داده شود تا 6 تا12 ساعت در دستگاه هچر باقی بمانند و بعد خارج شوند.

نکات مهم در جوجه کشی مصنوعی

از مهمترین نکات در جوجه کشی مصنوعی شترمرغ بهداشت دستگاه و سالن جوجه کشی می باشد که بایستی حتما از ورود افراد متفرقه به سالن جوجه کشی جلوگیری کرد. جوجه ها هنگام بدنیا آمدن دارای وزنی معادل 700 تا 1000 گرم می باشند. کف ،بینی های هچر باید اصطحکاک کافی داشته باشند تا از بازشدن پاهای جوجه جلوگیری شود.

بند ناف را به وسیله ی آیودین ضد عفونی خواهند کرد. اگر جوجه ها نتوانند از تخم شتر مرغ خارج شوند ، باید به آنها کمک شود. این کار نیاز به مهارت کافی دارد و از هر گونه کار عجولانه که باعث نتایج منفی در هچر خواهد شد، پرهیز شود.

پرورش جوجه شتر مرغ

پس از خارج شدن جوجه ها باید در حرارت 30 تا32درجه ی سانتی گراد قرار بگیرند. باید حرارت را زیر منبع حرارتی مانند لامپ هیتر ، مادر مصنوعی برای جوجه مهیا کرد. در صورتی که شرایط مهیا باشد می توان جوجه ها را 24 ساعت پس از تولد در فضای آزاد قرار داد.  جوجه ها هنگام تولد ، به مراقبت بیشتری نیاز دارند.

باید بهداشت سالن را رعایت کرده و شرایط مناسب از نظر دما و تهویه برای جوجه آماده کنید. از مهمترین علت های مرگ و میر جوجه شترمرغ ها تا سن 14 روزه گی عفونت کیسه ی زرده می باشد. این عفونت از طریق تخم ، دستگاه جوجه کشی ، بند ناف ، غذا و خوردن مدفوع از طریق روده به کیسه ی زرده انتقال می یابد. جذب نشدن به موقع کیسه ی زرده می تواند باعث عفونت و مرگ جوجه شود. استرس می تواند کیسه ی زرده را در بدن جوجه باقی و عفونت را فراهم کند.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *