بیماری های جوجه شترمرغ | جوجه شترمرغ های مرطوب

جوجه کشی مصنوعی شترمرغ

جوجه شترمرغ های مرطوب

مقدمه : اگر طی دوره ی جوجه کشی شترمرغ ، تخم حاوی جوجه به میزان کافی وزن داشته باشد در نتیجه کاهش میزان تفریخ تخم های شترمرغ دیده می شود

سبب شناسی :عواملی همچون اندازه تخم ، اندازه و تعداد روزنه ها ، ضخامت پوسته تخم و طول مدت انبار تخم ها قبل از انکوباسیون را می توان به عنوان عوامل موثر در کاهش وزن تخم در مدت انکوباسیون و در نتیجه هچ شدن آن دانست . در صورت عدم تناسب یا رعایت ناصحیح آنها تخم کاهش وزن مناسبی نداشته و یکی از عوارض آن خیزدار بودن جوجه می باشد.

نشانه های بالینی

نشانه های بالینی :  ممکن است جوجه قادر به شکستن پوسته تخم نباشد و موجب کاهش میزان تفریخ تخم شود. این احتمال وجود دارد که جوجه های مرطوب خارج شده از تخم ، در طول دو هفته ی اول دچار ناهنجاری در مفصل لگنی رانی به صورت بازبودن پاهاشوند.

از جمله دلایل وجود خیز در جوجه ها لافاصله بعد از تفریخ عبارتند از :

۱- بالا بودن رطوبت در دوره ی انکوباسیون به نحوی که موجب جلوگیری از کاهش وزن تخم کمتر از ۱۳ تا ۱۵ درصد وزن اولیه آن شودبنابر این با شروع دوره انکوباسیون قراردادن رطوبت نسبی ری ۲۵ درصد و در هر صورت جلوگیری از افزایش آن از ۴۰ درصد می تواند یکی از راههای حذف این وضعیت باشد

۲- کیفیت ضعیف پوسته ی تخم به دلایل مختلف از جمله تراکم اندک روزنه های پوسته و یا ضخامت بیش از حد پوسته نیز موثر است .ضخامت پوسته تخم شترمرغ نباید بیش از ۲ تا ۳ میلی متر باشد در غیر این صورت دلالت بر جیره ی نا مناسب و نشان دهنده ی درجه حرارت پایین محیط پرورش شترمرغ ماد می باشد.در کل هرچه ضخامت پوست تخم بیشتر باشد موجب کاهش وزن کمتر تخم و در تیجه کاهش جوجه در آوری می شود. البته برای جلوگیری از آسیب به کیفیت پوسته انتخاب نوع روش ضد عفونی مناسب برای تخم و انجام آن در زمان مناسب نیز مهم میباشد.

۳- بزرگ بودن تخم خوابانیده شده بدین معنی که وزن آن بیش از ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ گرم باشد زیرا وزن مناسب تخم ۱۵۲۲ گرم است.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *