بیماری های شتر مرغ

بیماری های شترمرغ

بیماری های شتر مرغ

در یک مزرعه پرورش شترمرغ ممکن است برخی بیماری های شترمرغ شایع شود که بررسی آنها به صورت اجمالی میپردازیم:

بیماری های شترمرغ و عفونت کیسه ی زرده

یکی از شایع ترین بیماریهای جوجه شترمرغ در بدو تولد لست:

تغییر شکل پاها و پنجه ها

استداد و اسهال عفونت معده که توسط E.COLI، سالمونلا ، هیتوموناس و دیگر باکتری ها ایجاد می شود . تجربیات علمی نشان داده که جوجه شترمرغ ها به مراقبت دائمی نیاز دارند ، و همچنین ثابت شده است که مشاهده ی ظاهری به تنهایی کافی نمی باشد .

زیرا ممکن است زمانی که علائم ظاهر می شوند برای درمان دیر شده باشد . رعایت بهداشت در گرمخانه و توزین مداوم جوجه شترمرغ ها در چهار هفته ی اول پرورش کلید موفقیت پرورش جوجه شترمرغ می باشد .

مشکلات رشد را تنها این سنجش ها می تواند قبل از ورود علائم قابل مشاهده مشخص نماید. از موارد بسیار ضروری علاده بر مدیریت بسیار دقیق همکاری نزدیک با دامپزشک با تجربه است .

عفونت های ویروسی شترمرغ

برخی عفونت های ویروسی در شترمرغ به قرار زیر است:

بیماری های شترمرغ – نیوکاسل شترمرغ

تنها در نواحی اسرائیل و آفریقای جنوبی موارد وقوع بیماری نیوکاسل در گله های شترمرغ گذارش شده است . به مقدار۱ سی سی واکسن نیوکاسل توصیه می شود . این واکسن می بایست ۶ هفته بعد تکرار شود و هر ۶ ماهی یک بار تزریق شود . واکسن چشمی لاسوتا که به صورت اسپری چشمی است همزمان با واکسن کشته توصیه می شود .

بیماری های شترمرغ -آبله طیور در شترمرغ

یکی از بیماری های شترمرغ آبله طیور است و در اسرائیل و آمریکا وقوع آبله در شترمرغ گزارش شده است . این بیماری در گروه سنی یک هفته تا چهار ماه جوجه شترمرغ ها را به میزان ۱۵ درصد به مرگ و میر مبتلا می کند .

بیماری های شترمرغ -آنفولانزای طیور در شترمرغ

یکی دیگر از بیماری های شترمرغ آنفولانزای طیور است که در آفریقای جنوبی چندین مورد شیوع آنفولانزا گزارش شده است . درمورد این بیماری واکسن های موجود برای پیشگیری ازابتلا به این بیماری موثر نمی باشد و برای این بیماری درمان شناخته شده ای وجود ندارد .

شترمرغ هایی که آلوده هستند امکان دارد بیماری را به تخم خود انتقال دهند و خطر آلوده شدن گرمخانه و تخم های موجود در گرمخانه مزرعه پرورش شترمرغ را دربر دارد . درضمن باید گفت که این ویروس موجب مرگ ومیر جنین می شود .

معمولا شترمرغ ها مثل بقیه ی طیور ، مبتلا به عفونت های ویروس کورنا ویروس ها، هرپس ویروس ها ، و آدئو ویروس ها می شوند .

عفونت های باکتریانی در شترمرغ

بهداشت ضعیف در اتاق گرمخانه علت اصلی آلودگی های باکتریایی ، بستر و هچری و جایگاه نگهداری جوجه ها می باشد و درمان بعدی معمولا کمتر موفقیت آمیز است در نتیجه رعایت بهداشت در پرورش شترمرغ نقش کلیدی دارد.

عفونت های بند ناف و کیسه ی زرده شترمرغ

این مشکل یک مشکل متداول در گله های شترمرغ می باشد که همواره با مدیریت ضعیف ارتباط دارد . وقتی که جوجه شترمرغ ها از تخم خارج می شوند بند ناف آن ها باید با یک ژل یا اسپری آنتی بیوتیکی آغشته شود.

بتادین در آمریکا برای ضدعفونی سترها ،هچری و تخم شترمرغ ها مورد استفاده قرار می گیرد و در پیشگیری از آلودگی نقش ویژه ای دارد . در روزهای اول خارج شدن از تخم ، کف جایگاه جوجه ها باید گرم باشد .

از طریق پوست شکم ، روده ها و کیسه ی زرده سرما رسیده و منجر به کاهش فعالیت میکروبی فلور روده ها و به تعویق افتادن متابولیسم کیسه زرده می شود . باید نسبت به بهداشت و گرمای کف جایگاه جوجه ها توجه خاص داشت .

پتومونی شترمرغ

یکی از بیمای های شترمرغ که در انکوباتور پیش می آید پتومونی است .عفونت پتومونی ممکن است مانند عفونت بند ناف در طی مدت انکوباسیون تخم ها رخ دهد این آلودگی سبب مرگ و میر تخم ها می شود و یا باعث کاهش راندمان از تخم در آمدن جوجه ها می شود .باید تمهیداتی اتخاذ شود تا پیشگیری از طریق بهداشت اکیدا و احتمالا توسط آنتی بیوتیک های وسیع الطیف انجام گیرد .

آنژیتهای کلی باسیلی یکی از بیماری های معمول در طول هفته اول زندگی برای جوجه هایی که در گرمخانه از تخم خارج می شوند آنژیتهای کلی باسیلی است .

استفاده ی منظم از مدفوع جوجه ها در تغذیه ی شترمرغ های تخم گذار در طول مدت تخم گذاری یک قدم اساسی جهت ایمنی غیر فعال علیه باکتری های کلی فرمی و ایجاد گله ایمن می باشد .

پادتن های مادری ایجاد شده در خون شترمرغ ها تنها از طریق زرده به جوجه ها منتقل می شود.جهت پیشگیری از وقوع این بیماری استفاده از واکسن موفقیت آمیز نمی باشد.

بیماری های شترمرغ -مسمومیت خونی شترمرغ

این بیماری غالبا در جوجه ها و اغلب در اثر آنژیتهای کلی باسیلی که در بالا شرح داده شده ایجاد می شود . معیارهای اساسی در پیشگیری از وقوع این بیماری رعایت  بهداشت و ارتفاع سطح ایمنی گله می باشند.

در موارد اضطراری و کوتاه ، افزودن آنتی بیوتیک ها به غذا یا آب آشامیدنی به عنوان یک پیشگیری مطرح می باشد .همچنین استفاده از باکتری های لاکتوباسیلوس که از تکثیر کلی باسیل ها در روده جلوگیری می کنند موفقیت آمیز بوده است.

انتریت نکروتیک  عفونتهای کلستریدیایی شترمرغ

تقریبا در تمامی خاک ها و گیاهان علوفه ای کلستریدیاها در غلظت های پایین وجود دارند . این بیماری در هر سنی شترمرغ ها را مبتلا می کنند ومرگ ومیر بالایی ایجاد می کند در آغاز بهار ودر طول پاییز خطر عفونت بسیار زیاد بوده که در اثر افزایش خوردن لجن و ذرات خاک ایجاد می شود .

به نظر می رسد شتر مرغ هایی حساسیت بیشتری دارند که در چراگاه های یونجه خالص نگهداری می شوند . معاینه ی دقیق تک تک شتر مرغ ها و تغییر دادن چرای آنها به منظور حل این مشکل ضروری است .همچنین بایستی از طریق آب آشامیدنی داروی مناسب تجویز شود .

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *